Daca doriti dezactivarea sunetului,va rog sa deplasati cursorul mouselui in josul paginii si dezactivati-l din player!

vineri, 14 septembrie 2012

”Acasa”

Mergand prin viata si in acelasi timp pe drumul catre evolutia sufletului, am observat multa confuzie. Aceasta confuzie m-a urmarit si pe mine multa vreme, desi am pasit pe drumul dezvoltarii personale si pe drumul cautarii unei cai care sa ma scape de suferinta de cativa ani. De fiecare data am primit alta strategie, alta metoda, alta tehnica care imi promitea obtinerea succesului in toate formele sale, financiar, relational, personal, profesional. Niciuna dintre ele insa nu mi-a adus ceea ce cautam ci doar franturi si iluzii. Acestea singure fara calatoria plina de semnificatie si intelegera a cine sunt eu, nu au valorat absolut nimic.
Din ce in ce mai multa lume cauta o cale prin care poate sa traiasca o viata plina de bucurie, pace sufleteasca, sentimentul de abundenta si plenitudine si exista din ce in ce mai multe promisiuni ale acestora prin diferitele programe de dezvoltare personala care apar. Fiecare dintre ele poarta cu sine o buna intentie insa in acelasi timp ,in opinia mea, multe dintre ele poarta un adevar subiectiv.
De ce?
Pentru ca nu exista o strategie sau o reteta universal valabila pentru toata lumea si aceste metode te pot baga in ceata mult mai mult decat erai pana sa incepi sa le aplici.
Cea mai puternica intrebare pe care ti-o vei pune vreodata este ‘’Cine sunt eu?’’ si reprezinta totodata cred ca cea mai indelunga cautare a unei fiinte umane. Tototdata atunci cand ajungi sa iti raspunzi la aceasta intrebare, o noua lume si o noua viata ti se va releva in fata ochilor.
Incepem sa gasim si sa devenim noi insine atunci cand incepem sa vedem ca suntem deja gasiti, suntem deja intregi, deja minunati asa cum ne-am nascut sa fim.
Singura problema este ca exista atat de multe lucruri , atat de multe fixatii pe modul in care ceilalti ne percep sau cum sa obtinem cat mai multe lucruri care credem ca ne vor aduce fericirea si cum sa sabim mai mult , incat nu vedem adevarul.
Asa ca adevarata provocare este cum sa incetam sa fim ceea ce nu suntem ? Cum ne eliberam de de falsa noastra identitate care ne indeamna mereu sa facem pe plac altora, sa cersim afectiunea, sa facem obsesii pentru control si siguranta ? Cum ne eliberam de bagajele vechi ale durerilor din trecut si de toate celelalte credinte si tipare care ne tin inchisi in limitari.
Multi oameni cauta pacea si bucuria permanenta, de fapt dincolo de toate visurile si dorintele pe care le avem, cu totii cautam sa ne intoarcem in acel loc, pe care il numim ‘’acasa’’ si in care putem gasi linistea, pacea si iubirea pentru totdeauna pe care le cautam.
Unii dintre noi gasesc confortul optim si impacarea pentru scurte momente in viata lor. Nici macar cei mai mari experti in modul de functionare a creierului uman nu au reusit sa gaseasca acest confort pentru ca se pare ca exista mai mult decat atat.
Deja cercetarile au concluzionat ca nu suntem doar corp si minte. Esti mai maret decat mintea ta si corpul tau. Mai mult studiile au demonstrat ca suntem fiinte eterne care au experiente umane.
Ce ar fi daca ai putea gasi pacea si linistea si confortul interior permanent pe care le cauti?
Acest lucru este posibil si aceasta cale este deschisa pentru tine.
Majoritatea oamenilor poarta cu sine toata viata o idee falsa a cine sunt si astfel experimenteaza din ce in ce mai mult suferinta.
Credintele despre cine esti te conduc spre cele mai mari suferinta in viata.
Prea putini ne-am pus intrebarile fundamentale despre cine si ceea ce suntem si cum functioneaza realitatea noastra. Mergem prin viata cu convingerea ca suntem sentimentele, corpul, gandurile noastre si ne descriem pe baza experientelor nostre din trecut. Traim pe baza unor reguli si idei despre viata care reprezinta sistemul nostru de credinte. Acest sistem a luat nastere printr-un amestec de idei venite din mintea noastra subconstienta, de la ancestori, din adn-ul nostru, de la parinti, si amintirile si experientele noastre si ceea ce ne-a fost spus de-a lungul vietii. Toate acest surse ne conduc spre o existenta limitata comparativ cu ceea ce suntem cu adevarat. Cand invatam sa ne punem intrebarile potrivite, poarta spre libertate si pace interioara incepe sa se deschida usor, usor. Dintr-un loc al unei inalte constiinte incepem sa primim raspunsuri si sa vedem clar, iar din aceasta claritate se naste bucuria, iubirea, pacea si fericirea permanenta, independent de lumea exterioara in care traiesti.

Cand incepi sa descoperi cine esti, incepi sa simti care este adevarata ta natura si puterea ta divina. Aceasta este cheia principala care te conduce spre a vedea magia vietii. In acest moment te conectezi cu maestrul tau interior care traieste viata dintr-un loc al iubirii, un loc al bucuriei si incantarii permanente. Intelegand cum functioneaza mintea noastra, emotiile si gandurile noastre indoielile noastre dispar si adevarul ti se releveaza.
Daca citesti aceste randuri este momentul sa ajungi la aceasta intelegere profunda care iti va transforma viata in cel mai magnific mod posibil.
Cine sunt Eu? Ce sunt Eu? Acesta este cea mai mareata intrebare din intreg universul si o data ce treci de la falsa ta identitate la adevar, toata credintele tale limitate se tranforma in credinte nelimitate care iti vor oferi pacea si linistea si claritatea pe care le-ai cautat dintotdeauna.

Pacea interioara si fercirea este starea noastra naturala si poate fi minunat sa stii cum poti ajunge sa vezi asta si sa fii asta. Esti deja liber, tot ceea ce ai nevoie sa faci este sa ajungi sa vezi asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină