Daca doriti dezactivarea sunetului,va rog sa deplasati cursorul mouselui in josul paginii si dezactivati-l din player!

duminică, 16 septembrie 2012

Secretul unei vieti Sanatoase si fericite !


Minte sanatoasa in corp sanatos !
Energia noastra principala, primara, cea care ne permite sa ne miscam, sa invatam, cea care ne ajuta sa crestem si care ne vindeca, o obti­nem, inainte de toate, din hrana.
 De cateva ori pe zi, corpul nostru ne cere sa-l hranim. Imediat ce il lipsim de doza sa necesara de energie, problemele incep sa apara: ne simtim sla­biti, ine­ficienti, deseori suntem cuprinsi de du­reri de cap sau de indispozitii difuze. Astfel, sa ne hra­nim sanatos inseamna sa ii asiguram corpului nostru carburantul minim de care are nevoie pentru a functiona.
 Daca stati aproape de locul de munca, de ce nu va faceti obiceiul de a merge sa mancati acasa? Va veti bucura, daca aveti copii, sa impartasiti mo­mente de neuitat, care vor in­flu­enta moralul intregii familii - si moralul reprezinta o parte importanta a sanatatii.
 Daca anturajul nu va ofera posibilitatea ale­gerii unui restaurant ''de prima mana'', atunci adu­ceti-va cu dumneavoastra masa de pranz - pranz nu inseamna numai sand­visuri! Puteti sa variati aceasta masa la infinit cu salate de paste, de orez, de legume, de fructe etc. Daca veti inlocui obiceiurile de tip fast food de la pranz cu o atitudine alimentara mai sanatoasa, veti vedea ca veti avea mai multa energie si ca veti fi mai putin tentati sa dormiti dupa-amiaza.

A te hrani in mod naturalDaca a manca sanatos implica sa asiguri cor­pului tau un aport caloric suficient si regulat, aceasta inseamna si sa te hranesti natural. Sanatatea se intretine mai usor cu legume si fructe proaspete decat cu legume conservate, cel mai adesea excesiv de sarate, si cu fructe la cutie prea dulci. In materie de gust, natura are un avantaj net asupra ori­carui procedeu industrial!

Atunci cand nu este anotimpul anumitor fructe sau legume, cel mai sanatos este sa consumam legume si fructe congelate; acestea au calitati mai apro­piate de produsele naturale, intrucat nu au su­ferit nici o prelucrare termica si au pastrat in ele un maximum de vitamine.

Fructele si legumele, fiind foarte bogate in vi­tamine si in fibre, ar trebui sa detina un loc mult mai important decat cel pe care il acordam de obicei acestora in ali­men­tatia noastra. Dieteticienii ne recomanda sa mancam fructe si legume de cinci pana la zece ori pe zi. Este extrem de mult! - veti spune. Puteti sa beti suc de fructe si de legume (su­curile proaspete preparate acasa ne ofera un ma­ximum de energie), faceti supe si salate din legume. Atunci cand facem totul noi insine, avem nu numai avantajul de a sti intot­deauna exact ce mancam, dar pastram si controlul exclusiv asupra alimentatiei noastre.

Produsele din comert contin de cele mai ­multe ori ingrediente nerecomandate pentru sana­tate: zahar, sare, grasimi si un numar mare de coloranti si de aditivi de toate genurile, obti­nuti pe cale sin­tetica. Acestea sunt cauza producerii unui mare numar de boli, precum diabetul, afectiunile cardio­vasculare si cancerul. De exemplu, nitritii din me­zeluri - mai ales din renumitii hot dog - sunt recu­noscuti drept cancerigeni.
Atunci cand acordam un mare interes sana­tatii noastre trebuie sa reducem cat mai mult posibil consumul acestor produse prelucrate. Carne rosie in fiecare zi la mese, nu este o idee chiar buna. Mancati mai degraba carne de curcan, de pui, oua, tofu, branza, legume etc.

In general, atunci cand avem grija sa ramanem cat mai aproape de natura, riscam mai putin sa facem o optiune proasta; ne indepartam de tot ceea ce este prelucrat, albit, rafinat, oferindu-ne astfel o portie de sanatate. Sa alegem orezul integral, nu cel alb, cerealele intregi, neprelucrate, nu cele tran­s­formate, colorate, in­dulcite si lipsite de orice (sau aproape orice) valoare nutritiva. Acelasi lucru ar trebui sa se intample si in cazul fainii, al pastelor si produselor de panificatie. Acum nu mai este nevoie sa alergam prin micile piete cu alimente naturale pentru a gasi aceste produse sanatoase; ele au pa­truns si in marile piete alimentare.

Nu puteti rezista la orice este crocant, la pra­jiturele, la biscuiti, la inghetata si la bauturile carbo­gazoase care va fac cu ochiul din fundul ca­marii sau al frigiderului? Nu mai cumparati! Investiti suma (enorma, veti vedea) pe care o acordati acestor calorii goale, care nu fac decat sa va ingroase ar­terele si talia, in acele extraordinare fructe a caror placere v-ati refuzat-o pana acum. Cum­pa­rati-va un ananas bun, un mango, zmeura, cirese. Nu veti suferi mult timp, ci va veti simti la fel de satisfacut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină