Daca doriti dezactivarea sunetului,va rog sa deplasati cursorul mouselui in josul paginii si dezactivati-l din player!

joi, 18 octombrie 2012

Miracolul Creatiei revelata prin Kabbalah II



  Pentru kabbalisti, Dumnezeu sau Absolutul este Fiinta tuturor fiintelor, Cauzaspiritului si a materiei, a miscarii si a repaosului, Sursa primordiala a Vietii, situatdincolo de zei, de timp, de spatiu, de Lumina si intuneric. Uneori este numit si Focul increat sau Lumina Neconditionata si are trei dimensiuni inefabile, eterne si infailibile:
Alef,Ain sau Sat, in Sanscrita inseamna Absolutul Nemanifestat, sau Energia Necreata. Causa Causorum. Numit de hindusi Brahma „inaintea caruia tremura zeii si oamenii ”. Radacina Spiritului si a Materiei. Regatul Mintii Universale,„Dumnezeu in Dumnezeu”, sau Tatal, din religiile crestine. Originea vejnicmisterioasa a tot ceea cunoastem sau vom cunoaste vreodata despre realitate,abstractiune, spirit, energie, universuri, siteme galactice, sori, stele etc. Dincolode karma, in Ain se afla germenul Creatiei, Viata Libera, nesupusa nici unui principiu sau karma.
   Mem sau Ain Soph este inceputul manifestarii, Logosul Vietii, Regatul Hristosului, Fiul din crestinism. Aici se nasc si opresc toate formele gand, sunetele, energiile.Emana intreaga Creatie. Kabbala numeste aceasta prima emanatie aAbsolutului:”inefabilul Batran al Zilelor, Fiinta Fiintei Noastre ”. Apar principiile si legile care ordoneaza existenta cosmica, energiile yin si yang, principiile masculin si feminin, ziua si noaptea etc. In sensul cel mai ocult si mai profund, in Ain Soph, se produce Expiratia lui Dumnezeu Unicul care se numeste Zi Cosmica, iar la indieni Mahamvantara si Inspiratia Sa numita Noapte Cosmicasau Marea Prayala, pentru hindusi. Cand a suflat prima oara suflare de viata inUnivers, in prima Zi Cosmica au luat fiinta toate sistemele universale de la planete la atom si de la Spirit la Materie. Traditia spune ca cele doua respiratii ale Absolutului dureaza fiecare cate 311.040.000.000.000 ani. Cand vine Noaptea Cosmica, totul se dezintegreza, iar substantele universale se retrag in Esenta Divina pentru a se odihni. Totul in Univers se supune principiilor si legilor gandite in Ain. Asadar, stim ca exista axiomatic un Adevar Absolut: ce se naste,se dezvolta, devine constient de sine, prin maturizare si moare, dar numai pentrua renaste in zorii Zilei Cosmice. In antichitatea hindusa se spune ca Brahma,Oceanul Spiritului Universal, atunci can vine Marea Pralaya se cufunda in Spatiul Abstract Absolut pentru sapte eternitati, sau evuri, bine definite, clare si precise.Cu alte cuvinte am putea spune ca in Ain, se afla Marele Nimic, sau Vidul,Eternitatea.In matematica Oculta, atat brahmanii cat si pitagoreicii recunosc Absolutului valoarea de minus infinit egal cu plus infinit, iar persanii plaseaza aici nasterea cifrei zero. Pentru egipteni, in Marea Noapte Osiris (Tatal), Isis (Mama) si Horus(Fiul) se contompesc ca trei flacari care fuzioneaza pentru a deveni o singuraflacara, mai mare, iar pentru hindusi, „Brahma are in Sine Insusi aceasta Monada care prin Duada devine Triada".
    Șin sau Ain Soph Aur, a treia manifestare a Absolutului este dimensiunea Sorilor Spirituali, a Luminii care ordoneaza haosul si rispeste tenebrele.Primul Cosmos.Este regatul Sf. Duh, este ,manifesatarea constienta si voluntara a emanatiilor de Lumina, Arhangeli, Heruvimi, Tronuri...Protocosmosul este infinit si Divin, perfect,izvorul Fericirii Absolute si al Intelegerii tuturor misterelor, Energia cea mai Pura prin lipsa cauzalitatii karmice.
 In Kabbalah, se face o distinctive intre crearea Universului nostru de Ordine si a Universului anterior acestuia ,Universul de Haos.In timp ce fizicienii moderni se lupta cu dilemma dematerializrii misterului Bing Bang,pentru cel ce studiaza Kabbalah, existent unui Univers inainte de timp este ceva absolut normal-chiar necesar- pentru a putea intelege invatatura mistica.
   Kabbalah descrie aceasta perioada de “dinainte de Timp si Ordine” ca univers de Haos definit de cabalisti ca “Tohu”.In acest Haos literele Alef,Mem+Șin s-au nascut si au fost descries pentru prima data.In aceasta lume fara ordine,elementele-sau vasele-care au existat inaintea celor 10 sefiroti,nu puteau interactiona,fiind imposibil pentru ele sa experimenteze insasi esenta vietii,intrucat ele nu erau capabile sa faca schimbul/fluxul de energie.Din aceasta cauza erau incapabile sa-si pastreze lumina data de Dumnezeu,iar experienta lor era incomplete.
   In consecinta,ele s-au sfaramat-un act cunoscutsub denumirea de “Spargerea Vaselor”.Pe masura ce bucati din vasele sparte au cazut pe taramurile spiritual cu o fregventa joasa , ele au fost reintegrate intr-o noua forma , care facea posibila schimbul de informative ,energie astfel luand nastere concretul sau Lumea fizica a dnsitatii.Noile forme de energie au devenit cei Zece Sfiroti care formeaza Arborele vietii pentru lumea noastra,Universul Rectificarii sau al Ordinii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină